Logo
FacebookInstagramTikTokWolt
Domači pekoči omaki

Za pokušino na voljo v restavraciji.

DOMAČI PEKOČI OMAKI


Objavljeno 30. julija 2025 ob 23.59

A. B.

Letos smo na naše mize postavili dve novi omaki – Šarf in Fejst Šarf. Ustvarjeni sta za ljubitelje pikantnega. Šarf poskrbi za prijetno toploto in zaokrožen okus, Fejst Šarf pa za izrazito ostrino, ki navduši tudi najbolj izkušene brbončice.

Obe omaki sta na voljo na mizah v naši restavraciji, zato ju lahko brezplačno poskusite ob svojih najljubših burgerjih, krompirčku ali kateri koli drugi jedi iz naše ponudbe.

Ker nas je zanimalo, kako se omaka obnese tudi izven naše kuhinje, smo jo preizkusili doma. Nastal je recept, ki ga z veseljem delimo z vami:

Zapečene tortilije

Niti približno AI tortilije.

ZAPEČENE TORTILIJE S PIŠČANCEM IN ŠARF OMAKO

SESTAVINE

Tortilje:

  • 4 pšenične tortilje
  • 125 g naribanega sira (cheddar ali po izbiri)
  • Šarf omaka po okusu

Piščančji nadev:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 čajna žlička mlete rdeče paprike
  • 0,5 čajne žličke dimljene paprike
  • 1 čajna žlička soli
  • 3 dl rdečega vina
  • 250 g piščančjih prsi
  • 200 g paradižnikove mezge
  • 1 rdeča paprika
  • 1 pločevinka rdečega fižola (odcejena)
  • 1 pločevinka koruze (odcejena)
  • Šarf omaka po okusu

Omaka iz kisle smetane:

  • 200 g kisle smetane
  • 0,5 čajne žličke soli
  • Ščepec suhega ali svežega drobnjaka

Priprava:

V večji ponvi segrejemo olivno olje in dodamo sesekljano čebulo in česen. Pražimo, dodamo začimbe in zalijemo z rdečim vinom. Ko alkohol izhlapi, vmešamo piščanca, mezgo, papriko. Proti koncu dodamo fižol, koruzo in Šarf omako.

V drugi posodi pripravimo omako iz kisle smetane in jo postavimo na stran. Tortilije napolnimo z nadevom in omako, zvijemo, damo v pekač, potresemo s sirom in zapečemo pri 180 °C za 10–15 minut.

Postrežemo tople. Če se lotite recepta, nas označite na Instagramu @tapravzibert!